OVER

Jolanda Timmerman, studeerde Politicologie en Planologie aan de Radboud Universiteit en werkt als ambtenaar bij de provincie Gelderland. Fred Lankamp heeft een Bachelor in de kunsten, met als hoofdvak drums van het Conservatorium van Arnhem (nu ArtEZ) en wordt beschouwd als een van de beste drumleraren in de Benelux. Drumschool Fred Lankamp is door hem en Jolanda in 2004 opgericht en is door De Slagwerkkrant meerdere keren verkozen tot “Beste Drumleraar” en “Beste Drumschool” van de Benelux.

Jolanda werkt voor de Provincie Gelderland en werkt aan diverse projecten rondom Ruimte, communicatie en community building, en is ook creatief directeur van Drumschool Fred Lankamp.

Jolanda en Fred – die elkaar op hun 12de als buurkinderen ontmoetten en nog altijd samen zijn – zijn altijd geïnteresseerd geweest in menselijk gedrag, en houden beiden van muziek en de interactie in het lesgeven. Naast Nederlands, spreekt Jolanda vloeiend Engels en Duits en Fred Engels.

  • Jolanda Timmerman, medeoprichter van de World Transformation Movement Arnhem Center
  • Jolanda and Fred met hun honden
  • Fred Lankamp, medeoprichter van de World Transformation Movement Arnhem Center
  • Joni Mitchell Stardust quote with sun rising in the background

“De information heeft ons zoveel begrip voor elkaar, en een groter perspectief van de wereld waarin we leven gebracht. Deze informatie heeft ons enorm veel vreugde en vrijheidgegeven. Het is echt geweldig.” Jolanda Timmerman


“Het is een enorme opluchting om eindelijk de echte wetenschappelijke, biologische verklaring van de menselijke conditie te begrijpen. Deze verklaring heeft ons zelfverzekerder gemaakt, omdat we nu weten dat wij mensen uiteindelijk helemaal niet slecht zijn. We zijn allemaal even goed. Sterker nog, mensen zijn de helden van het verhaal van het leven op Aarde.” Fred Lankamp

Fred en Jolanda voelen zich enorm bevoorrecht om de vreugde, liefde en emotionele verbinding die muziek mensen van alle leeftijden brengt, over te brengen en te delen. Nu Fred de menselijke conditie begrijpt is hij zich er enorm van bewust hoe muziek (en andere kunstvormen) de kracht heeft om de waarheid te laten voelen van de verstoorde conditie van onze soort en van de ware schoonheid in onze wereld waarvan de toegang door onze verstoorde, vervreemde, in ontkenning zijnde menselijke conditie geblokkeerd wordt te laten ervaren; zoals de grote romanschrijver Victor Hugo schreef, ‘Muziek drukt uit wat niet gezegd kan worden maar waarover niet gezwegen kan worden.’ Dit inzicht en begrijpen heeft zijn liefde voor muziek en zijn empathie voor zijn leerlingen enorm vergroot.